Visie

Achter de naam PonyWijs zit een visie. 'Pony' spreekt voor zich, we werken met pony's (en een paard). 'Wijs' heeft meerdere betekenissen waar PonyWijs voor wil gaan:

  • 'Wijs' van leuk, fijn, tof:

Met de pony's beleven we toffe en leuke momenten. Lekker genieten van het knuffelen met een paard, spelletjes spelen op of met het paard, grenzen verleggen en uitdagingen aangaan en hier plezier aan beleven... 

Het is in de eerste plaats de bedoeling dat hier plezier gemaakt wordt en dat er wordt genoten! Wie zich goed voelt, kan tot leren komen.

Wetenschappelijk onderzoek toonde al aan dat er daadwerkelijk dingen gebeuren in de hersenen waardoor mensen/kinderen zich meer ontspannen en gelukkiger gaan voelen in omgang met paarden.

  • 'Wijs' van verstandig, iemand die veel weet:

Paarden kunnen je 'wijzer' maken over jezelf op vlak van zelfkennis. Ze dwingen je om in het hier en nu te leven, om te voelen en te handelen in het hier en nu, omdat ze nu eenmaal zelf enkel in het hier en nu kunnen leven. Door oefeningen met de pony's en paarden te doen, kunnen we oefenen op je denkvaardigheden, je zelfbewustzijn, je lichaamsbewustzijn en nog veel meer.

Ook hier toont wetenschappelijk onderzoek weer aan dat het omgaan met paarden je hersenen stimuleert om tot leren te komen. Een paard kan helpen om verandering in cognitie en gedrag te verkrijgen.

  • 'Wijs' van wijzen, van richting aangeven:

Een paard de weg wijzen, hoe doe je dat? Kan je met je lichaamstaal iets doen, waardoor het paard precies doet wat jij wil.

We kunnen ook samen met het paard leren keuzes maken.

En misschien kunnen we samen wel nadenken over wat de volgende stap is in jouw leven. We kunnen samen dingen oefenen die je daarna ook in andere situaties kunt toepassen, met je favoriete pony als coach of supporter.

Kortom: PonyWijs staat voor therapie, coaching, leren, ontspannen en genieten. Dit alles in een rustige, aangename omgeving waarbij je helemaal jezelf kan en mag zijn.